Från biljett till evenemang

Att gå på konsert eller andra evenemang är något de flesta tycker är kul. Oavsett om det gäller ett utsålt Ullevi eller en konferens i en mindre lokal krävs det bra logistik före, under och efter evenemanget.  

prata inför folkMed digital teknik går det att underlätta mötet mellan människor. Det handlar ofta om stora mängder människor som ska registreras och få service. Om ditt företag behöver en digital reception eller hjälp med ett digitalt och effektivt event är ett besökssystem av Meetit en god lösning. Glöm pappersarbetet och låt tekniken sköta det administrativa istället.

Bakom kulisserna

Som besökare av ett evenemang ser man sällan allt arbete som sker bakom kulisserna. Det är ett enormt arbete att organisera och administrera ett event, särskilt när det är hundratals, ibland tusentals besökare. Vissa evenemang drar fler besökare än andra; konserter till exempel. I sommar spelar det kända hårdrocksbandet Metallica på Ullevi i Göteborg, en arena som tidigare varit i hetluften huruvida den ska stå kvar eller inte. Det är dock inte enbart Ullevi som är i fokus när det kommer till arenor i Göteborg, nyligen gjordes faktiskt en uppgörelse om att riva några av de klassiska mindre arenorna för att bygga nya. Se listan här nedanför om du är nyfiken på vilka arenor det handlar om.

Arenor som ska rivas

  • Scandinavium, invigdes år 1971
  • Lisebergshallen, invigdes år 1980
  • Valhallabadet, invigdes år 1956

Med tanke på att Ullevi rymmer cirka 75 000 konsertbesökare krävs det utan tvekan ett gediget arbete med att se till att all logistik fungerar som det ska. Biljetter ska fixas (både fysiska och digitala), det ska ske säker och smidig entré, samt möjlighet att följa upp med besökarna efteråt hur deras upplevelse av evenemanget var.

Även som företagare är det värt att ha i åtanke hur just du hanterar dina events och hur du kan ta hjälp av digitala lösningar för att förenkla det administrativa. Kanske är det just en digital reception eller hjälp med digitala events som krävs för att effektivisera besökshanteringen och således få en högre servicegrad.