Smidigt att köpa Bitcoin med mobilen

Bitcoin verkar vara här för att stanna. Bitcoin-köparna har upptäckt hur smidigt det är att handla med kryptovalutan och ju mer utbrett användandet blir desto lättare blir det att handla. Ett exempel på detta är användandet av betalappen Swish vid bitcoin-transaktioner.

Numera går det att handla bitcoin med Swish och de handelsplatser som erbjuder denna möjlighet växer så att det knakar. Långt borta är således de dagar då handel med bitcoin endast gjordes med klassiska banktransaktioner, vilka kunde ta flera dagar. Med Swish kan du sälja dina bitcoins och ha svenska kronor på ditt bankkonto inom ett par minuter och likaså kan du köpa bitcoins på nolltid.

Bitcoin har fått ett så stort genombrott att många nu fruktar att unga människor hellre satsar på Bitcoin än skaffar sig ett riktigt jobb, skriver bland annat svd.se och va.se. En del ser på engagemanget med större ro och menar att det är ett bra sätt att ta sig in på börsmarknaden och lära sig mer om hur man investerar. Lättillgängligheten och den revolutionerande tekniken blockchain sägs ligga till grund för ungas engagemang.

Så funkar bitcoinförmedlingen

Om du är intresserad av bitcoin men känner att du inte riktigt förstår vad kryptovalutor innebär så är boken Bitcoin och blockchainkedjan – en begriplig överblick av Christoffer de Geer en bra startpunkt skriver privataaffärer.se. För övrigt är Christoffer de Geer vice VD hos BTCX – en bitcoinmarknad som erbjuder dig att köpa bitcoin med Swish.

I den här filmen förklarar De Geer hur bitcoinförmedlingen fungerar och hur de arbetar för att hjälpa människor att växla från det gamla finansiella systemet till det nya: