Tekniken och framgången hand i hand

Vår värld är teknikhysterisk, menar en författare – det är svårt att veta vad som kommer slå och hur man ska slå igeom om man vill ge sig in i teknik och IT – det som numera kallas för tech.

 

agenter affärsmänI Svenska Dagbladet kan vi läsa om en kille som arbetat i ett kvarts sekel som entreprenör och investerare men som efter många av dessa år insåg att allt hans yrkesliv handlade om var möten. Med advokater, styrelser och banker. Inte så roligt, inte så innovativt och inte eller särskilt utvecklande. Men så började han på nytt och började i stället att skriva på en bok. I ”Surviving the Techstorm” hanterar han teknikhistorien och poängterar att en av de mest intressanta processerna idag är sammansvetsningen mellan vetenskapen och tekniken. Alltså IT och nanoteknik i dagens läge – en kombination som låter oss interagera och manipulera ända ner på en minimal nanonivå. Spännande och läskigt på en och samma gång. Framförallt gör kombon att vi får i stort sett helt andra möjligheter. En möjlighet är artificiell intelligens, så kallad AI. Men hur ska man förhålla sig till tekniken affärsmässigt? Enligt författaren och boken kan man gå igenom en slags trestegsprocess:

  • Analysera tekniken, förstå vilka teknologier som är på gång.
  • Hur den kan påverka min affär.
  • Hur ett företag ska förhålla sig till osäkerheten det nya skapar.

Få framgång med medvetenhet om tekniken runt oss

Det handlar i stort om att tekniken påverkar allt i en affärsverksamhet och de som uppfattar detta som en möjlighet och är intresserade verkligen kan skapa sig enorma fördelar jämte andra. Men för att det ska vara ens möjligt måste digital kompetens finnas uppe i ledningssystemen och bland de högst uppsatta på företaget – annars är det i stort sett omöjligt. Det krävs dock inte så mycket enligt författaren, bara att man är vaken, medveten och intresserad för det som sker runt en.

Tidigare har vi skrivit om batterier och slagit hål på myter om detta, men idag handlar det alltså i stället om teknik på en större, med affärsmässig nivå.