Världens dyraste högtalare

Teknikprylar i guld ser man inte så ofta, och det beror mycket på att vi i Europa föredrar svart eller silver. Men nu börjar marknaden för guldprylar att bli hetare och har man pengar så kan man köpa världens dyraste högtalare i äkta guld.

916887-speaker

I ett inlägg som publicerades på den här sajten för en tid sedan kunde man läsa om att guldfärgade teknikprylar var på väg att bli mer populära.

”De guldiga produkterna har slagit stort och det är många som både pratar och lyfter upp dem, men självklart sedan även köpa produkterna. Så, kanske är det bara en tidsfråga innan guld placerar sig som nummer ett, som sig bör.” Läs mer.

Högtalare i guld

Det som hade hänt då var att Apple hade lanserat en Iphone som var guldfärgad, men det är inte bara Apple som satsar på guldiga teknikprylar. I Svenska Dagbladet kan man nämligen läsa om Hart Studio som lanserat ett par högtalare i guld vid namn D6W Aural Pleasure. Dessa högtalare kommer dock inte bara i guldfärg, utan de är faktiskt gjorda i riktigt guld. På grund av att de är gjorda i riktigt guld, är prislappen därefter. Hela 31,5 miljoner kronor får man punga ut för högtalarparet och det innebär att högtalarna är de dyraste i världen.

Riktigt bra ljud

Högtalarna säljs som en extrautgåva där man tagit inspiration av Londons kändaste landmärke Big Ben. Guldhögtalarna finns bara i ett exemplar men det finns fem par i silver och 99 par i brons. Det man betalar 31,5 miljoner för är inte bara guldpläderingen, utan man får även marknadens bästa ljud. Ställs högtalarna i varsitt hörn kan de till och med vara tillräckliga att ha på en stor fest.